Međunarodni odbojkaški turnir u Goraždu okupio ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH

Međunarodni odbojkaški turnir u Goraždu okupio ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH

Utakmicom  između OK Goražde i ŽOK Zlatibor-Čajetina danas je u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu  počeo jubilarni 10. Međunarodni odbojkaškog turnira – Goražde 2024. koji je okupio respektabilne ekipe iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U OK Goražde, koji je organizator ovog događaja, ponosni su na činjenicu da već deceniju, između ostalog i na ovaj način, uspješno promovišu žensku odbojku.

- Već u prvoj utakmici imamo priliku da pratimo dobru i  kvalitetnu odbojku i očekujemo da će i u drugoj utakmici ŽOK Igman – Ilidža i OK „Albatros“ iz Herceg Novog pružiti dobru igru jer je riječ o izuzetno kvalitetnim ekipama. Igman je prošle godine završio na trećem mjestu Premijer lige BiH  dok je ekipa Albatrosa zauzela šesto mjesto u najjačem rangu takmičenja u Crnoj Gori i nadam se da će sve proteći u fair play atmosferi i da će najbolji pobijediti – kazao je predsjednik OK Goražde Nermin Obuća.  

OK "Goražde" je formiran 1954.godine, tako da je danas simbolično  obilježena i 70. godišnjica odbojke u gradu na Drini.

- Zahvalni smo organizatorima što nas već nekoliko godina pozivaju na ovaj turnir čija je organizacija super. Što se očekivanja tiče, u nekim drugim okolnostima rekla bih prvo mjesto na turniru, ali smo došli u oslabljenom sastavu, bez nekoliko igračica iz prve postave. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe i nadam se pružiti što bolju igru – kazala je kapitenka ŽOK „Igman“ Ilidža Merima Hadžić.

Druga polufinalna utakmica između Igmana i Albatrosa igra se u 14.00 sati, a za treće mjesto predviđena je u 17.00 sati. Finalna utakmica 10. Međunarodnog odbojkaškog turnira za seniorke na rasporedu je večeras od 19.30 sati.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti