Memišević: Činimo sve kako bi akciju "Kurbani 2024" pripremili na najbolji mogući način

EMRA3231.JPG - Memišević: Činimo sve kako bi akciju

Dr. Bilal Memišević, voditelj Odjela za kurbane Rijaseta Islamske zajednice, izjavio je da se provode sve potrebne aktivnosti, kao i prethodnih godina, kako bi akcija "Kurbani 2024" bila uspješno realizirana.

- Odjel za kurbane činio je i čini sve potrebne napore kako bi akciju pripremili na najbolji mogući način. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa našim dobavljačima, sa klaoničarima sa kojima smo ugovorili ovu vrstu posla, sa prerađivačima, sa onima koji će se brinuti o kurbanskim kožicama. Sve smo animirali, u kontaktu smo s našim medžlisima, krovnim organizacijama Islamske zajednice u dijaspori, i nadamo se da će ovogodišnja akcija, njeni rezultati, uz Božiju pomoć, prevazići sve one prethodne, koje su, također, bile uspješne - izjavio je Memišević.

EMRA3269.JPG - Memišević: Činimo sve kako bi akciju
Memišević: Nadamo se da će ovogodišnja akcija prevazići sve one prethodne

Podsjećamo, kroz akciju "Kurbani 2024" nadležne institucije Islamske zajednice će izvršiti organizirani otkup i osigurati kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji, po jedinstvenoj cijeni od 490,00 KM.

- Islamska zajednica stoji na raspolaganju svima onima koji još uvijek nisu donijeli odluku gdje i kome da povjere realizaciju svog kurbana. Još uvijek postoji prostora i mogućnosti, pozivamo ih da budu dijelom akcije u organizaciji Islamske zajednice.

Pozivamo ih i da to čim prije urade, sve što prije pristupe toj obavezi, olakšat će nama koji nosimo teret i vodimo ovu akciju,da blagovremeno obavimo sve potrebne pripreme. Još uvijek imamo upita od naših dobavljača, držimo se projekcije od prošle godine, plus ili minus pet ili deset posto. Dakle, postoji prostora, svi oni koji još uvijek nisu opredijelili, pozivamo ih da njihov odabir bude realizacija sa Islamskom zajednicom - poručio je Memišević.

Kurbansko meso se dijeli najpotrebnijim, a osim povratnicima i socijalno ugroženim u povratničkim dijelovima Bosne i Hercegovine, kurbansko meso stiže i do različitih institucija.

U toku samog Bajrama veliki dio mesa se raspodijeli različitim ustanovama socijalnog, humanitarnog, zdravstvenog i obrazovnog karaktera. Osim jednokratnih podjela, Islamska zajednica tokom cijele godine vrši podjelu i prerađenog mesa ustanovama i pojedincima u stanju potrebe. 

(MINA)

Podijeli:

Povezane vijesti