Klub Bošnjaka neće se odazvati sjednici Doma naroda PSBiH na kojoj bi se raspravljalo o Ustavnom sudu BiH

Klub Bošnjaka neće se odazvati sjednici Doma naroda PSBiH na kojoj bi se raspravljalo o Ustavnom sudu BiH

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine (PSBiH) neće se odazvati sjednici koju je za četvrtak zakazao predsjedavajući Dragan Čović, a riječ je o nastavku 14. sjednice koja je prekinuta 18. marta kada je na dnevni red uvršten Zahtjev delegata Želimira Neškovića (SDS) za razmatranje Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH po hitnom postupku.

Sjednica je, podsjećamo, tada prekinuta zbog nepostojanja kvoruma jer se Klub Bošnjaka povukao.

Kako nam je potvrđeno, Klub Bošnjaka ima jedinstven stav kada je riječ o Ustavnom sudu BiH, ističući kako se na ovakav način potkopavaju institucije BiH te da oni u tome neće učestvovati.

Na sjednici će se naći i brojni izvještaji, Informacija o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inozemstvu za 2024, Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za provođenje procedure izbora sedam članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Inače, ova sjednica s tačkom reda o Ustavnom sudu BiH se saziva za četvrtak 27. juna i to nakon što je predsjedavanje Domom naroda PS BiH preuzeo Dragan Čović.

(A.N/Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti