Zagreb: Turističkoj agenciji Agnieszka Puszczewicz dodijeljen halal-certifikat

Zagreb: Turističkoj agenciji Agnieszka Puszczewicz dodijeljen halal-certifikat

U Islamskom cemtru Zagreb organizirana je svečanost dodjele certifikata halal-kvalitete za Turističku agenciju Agnieszka Puszczewicz sa sjedištem u Varšavi u Poljskoj.

Agencija Agnieszka je prvo poduzeće iz Poljske uopće kojem je dodijeljen halal-certifikat.

Edina Mešić, voditeljica Odjela za kvalitetu Centra, poželjela je dobrodošlicu prisutnim, te je predstavila Turističku agenciju Puszczewicz. 

Certifikat o halal-kvaliteti uručio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz-ef. Hasanović.

Muftija je kod dodjele certifikata istaknuo da je halal-certifikat ključ za ulazak na tržišta s muslimanskom većinom.

Čestitao je na učinjenom iskoraku, a posebno je zahvalio ambasadoru Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Pawelu Czerwinskom, koji je prisustvovao dodjeli, naglasivši da je prisustvo ambasadora najbolji pokazatelj podrške koja je značajna za uspjeh bilo kojeg projekta.

Izrazio je nadu da će dodijeljeni certifikat dodatno ojačati saradnju dvije zemlje i na ovom polju te je poželio mnogo uspjeha u radu i aktivnostima Agencije.

Nakon dodjele, Puszczewicz je zahvalila na dodijeljenom certifikatu te je izrazila zadovoljstvo uspješno okončanim procesom. Uslijedilo je druženje uz razgovor u kojem su podijeljena iskustva.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti