Žena u Teksasu pokušala utopiti dijete jer je bilo iz muslimanske porodice

Žena u Teksasu pokušala utopiti dijete jer je bilo iz muslimanske porodice

Žena u Teksasu optužena je za pokušaj ubistva i povređivanje djeteta nakon što je, uz rasističke izjave, pokušala utopiti trogodišnje dijete u bazenu stambenog naselja, saopćila je policija.

Lokalni ogranak Vijeća za američko-islamske odnose je kazao da dijete pripada porodici iz Palestine te je pozvao nadležne vlasti da istraže incident jer je moguće da se radi o zločinu iz mržnje.

Policija je 19. maja zaprimila dojavu o sukobu između dvije žene na bazenu stambenog kompleksa. Svjedoci su policajcima rekli da je pijana Elizabeth Wolf (42) pokušala utopiti malenu djevojčicu i svađala se s djetetovom majkom, piše CNN, prenosi Index.

Majka je policiji kazala kako ju je Wolf ispitivala odakle je i je li dvoje djece koja su se igrala na bazenu njeno. Vijeće navodi da je majka djeteta na bazenu nosila hidžab i pokrivajući kupaći kostim.

Wolf je, kako navodi policija, počela govoriti ženi da ona nije Amerikanka, a zatim zgrabila njenog šestogodišnjeg sina. Nakon što se dječak uspio istrgnuti, Wolf je uhvatila trogodišnju kćer i potopila je. Majka je na kraju uspjela izvući kćer iz vode, nakon čega je curica iskašljavala vodu.

- Mi smo američki državljani, porijeklom iz Palestine, i ne znam kamo bih išla, a da se osjećam sigurno s djecom. U mojoj zemlji se ratuje, a ovdje se suočavamo s mržnjom. Moja kći je traumatizovana. Kad god otvorim vrata stana, ona pobjegne i sakrije se. Boji se da će opet doći ona gospođa i ugušiti je - citiralo je Vijeće majku.

Teksaški zastupnik Salman Bhojani je rekao da je šokiran i užasnut navodnim rasističkim i islamofoičnim događajem.

- Nema mjesta mržnji u Eulessu ili bilo gdje u našoj državi - kazao je te se zahvalio policiji na brzom hapšenju.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti