Ministar Dizdar posjetio Kotor Varoš: Osigurati adekvatnu podršku povratnicima

449117907_375561538871775_6754561002586518045_n.jpg - Ministar Dizdar posjetio Kotor Varoš: Osigurati adekvatnu podršku povratnicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio Kotor Varoš, gdje je s povratnicima ovog područja razgovarao o potrebama, kao i konkretnim koracima za pružanje podrške.

Ovom prilikom, ministar Dizdar posjetio je i Osnovnu školu "1. mart" u Vrbanjcima, gdje je fokus razgovora bio unapređenje rada škole i podrška koju će Ministarstvo osigurati, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje nastavnog procesa. 

Također, Dizdar je održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kotor Varoš, gdje je tematizirana izgradnja potrebne infrastrukture za njihove potrebe.

U okviru današnjeg programa posjete, ministar Dizdar je sa načelnikom Kotor Varoša, Zdenkom Sakanom, diskutovao o drugim infrastrukturnim projektima u povratničkim mjestima, koji su od ključnog značaja za unapređenje uslova života povratnika. 

Realizacija dogovorenih projekata je planirana u narednom periodu, u skladu s potrebama povratnika. Na ovaj način, Ministarstvo želi osigurati adekvatnu podršku i stvoriti uslove za održivi povratak i razvoj lokalne zajednice.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti