Krug 99 pozvao bh. dijasporu da iziđe na predstojeće izbore za članove Evropskog parlamenta

Krug 99 pozvao bh. dijasporu da iziđe na predstojeće izbore za članove Evropskog parlamenta

Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 obratila se pismom bh. dijaspori koja ima aktivno biračko pravo u domicilnim državama Evropske Unije u kojem ih poziva da iziđu na predstojeće izbore za članove Evropskog parlamenta.

Istaknuto je da će novi saziv Evropskog parlamenta umnogome ocrtati budućnost, mir i stabilnost EU i svake njene države, ali i budućnost država aspiranata za buduće članstvo.

Krug 99 poziva bh. dijsporu da glasaju po sopstvenoj savjesti i odgovornosti kako prema društvima i zemljama druge domovine, ali i sa najdubljim osjećanjima za sudbinu vaše izvorne domovine Bosne i Hercegovine.

- Naša zemlja suočena je sa preteškim izazovima! Vaš glas je važan! On će omogućiti da se snažnije čuje pošten glas, tamo gdje se odlučuje o demokratskoj i prosperitetnoj tranziciji suverene države BiH. Prepoznajte među kandidatima one koji će zastupati izvorne evropske vrijednosti za integraciju BiH u EU, tom pouzdanom putu ka trajnom miru i prosperitetu za sve ljude u našoj napaćenoj zemlji - navedeno je.

Također, pozvani su da odbiju glasati za one koji bi nas ostavili u predziđu moderne Evrope, u okovima etnonacionalizma i podjela.

- Vi u Holandiji prepoznali ste Tineke Strik i njen odvažni glas na Evropskom parlamentu koja je razumjela i zastupala najbolje interese svih ljudi u BiH. Glasajte za takve dokazane prijatelje i kandidate u čiju dobru namjeru ste se osvjedočili u prošlosti. Podjednako prepoznajte i one koji odbijaju za Bosnu i Hercegovinu vrijednosti koje Evropa želi za sebe. Izići na evropske izbore vaša je ljudska dužnost prema izvornoj domovini - poručuju iz Kruga 99.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti