Bećirović primio akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Kraljevine Norveške u BiH

Bećirović primio akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Kraljevine Norveške u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Else Kathrine Biering.

 

Prilikom ceremonije predaje akreditivnog pisma konstatovano je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške vrlo dobri i prijateljski. 

Bećirović je istakao je da je važno, pored dobrih političkih odnosa dvije države, unaprijediti saradnju i na ekonomskom planu.

Zahvalio je Kraljevini Norveškoj na sveukupnoj pomoći Bosni i Hercegovini, posebno u evropskim i evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, kao i reformskim procesima kroz programe razvojne saradnje, podrške sektoru pravosuđa i procesu deminiranja.

Bećirović je rekao da Bosna i Hercegovina želi da poboljša saradnju sa Kraljevinom Norveškom i u sektoru odbrane, naglasivši da je Ambasada Kraljevine Norveške kontakt ambasada za saradnju Bosne i Hercegovine sa NATO-om.

Istakao je da je od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu realizacija glavnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u EU i NATO-u. 

Bećirović je poželio uspješan mandat novoimenovanoj ambasadorici Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Else Kathrine Biering, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti