Rezultati koje postiže CROPS značajni za cijelo društvo

Rezultati koje postiže CROPS značajni za cijelo društvo

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u utorak, 3. septembra ove godine, direktora Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Mevludina Joldića i predsjednika Upravnog odbora ove ustanove Samira Buljubašića.

Direktor Joldić je tokom ovog susreta, u danima kada CROPS obilježava dvadeset godina postojanja i rada, posebno iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću na podršci i pomoći u radu ove ustanove. Kako je istakao, ova ustanova je od svoga osnivanja uvijek imala čvrst oslonac u Muftijstvu tuzlanskom gdje nikada nije nedostajalo razumijevanja za izazove i težinu posla koji se obavlja u CROPS-u.

Razgovarano je o programu obilježavanja dvadeset godina CROPS-a i brojnim sadržajima koji se tim povodom organiziraju, a među kojima je najznačajniji naučni skup "Integrativni pristupi u prevenciji i liječenju ovisnosti - duhovni, zdravstveni i društveni aspekti", koji će biti održan 19. septembra u Lukavcu.

Muftija Fazlović je naglasio da je misija ove ustanove proizašla zbog ljudske nevolje, te da su dobar rad i rezultati koje postiže CROPS značajni za njegove štićenike, njihove porodice i cijelo društvo. Izrazio je očekivanje da će se ova ustanova i u budućnosti razvijati u čemu je važna podrška njenih osnivača ali i cjelokupne javnosti.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti