U Pionirskoj dolini 7. septembra Humanitarni bazar "Zajedno u školu"

U Pionirskoj dolini 7. septembra Humanitarni bazar "Zajedno u školu"

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - U Pionirskoj dolini u subotu 7. septembra bit će održan prvi Humanitarni bazar "Zajedno u školu". 

- To će biti prilika da budemo humani, društveno korisni i odgovorni, pravi prijatelji i da ustanovama čiji članovi polaze u novu školsku godinu pomognemo i pružimo podršku. U raznim radionicama Zavoda Pazarić, Centre za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, SOS Dječija sela BiH, Udruženja "OAZA" nastaju nevjerovatne rukotvorine i predmeti koje djeca izrađuju i stvaraju sa svojim nastavnicima i profesorima. Upravo u Pionirskoj dolini svi oni predstavit će vam svoje umjetničke kutke - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Istakla je da svi zainteresirani posjetioci kupovinom i dobrovoljnim prilozima mogu pomoći njihovo daljnje školovanje, nabavku školskog pribora, odlaske na izlete, ekskurzije.

- A ako se pokažemo dovoljno dobrim možda i nabavku određenih školskih pomagala - kazala je Hamza.

Prema njenim riječima, humanitarni bazar "Zajedno u školu" je prilika i da djeci sa poteškoćama u razvoju pomognemo u socijalizaciji, a kroz druženje i zabavu da prvu septembarsku subotu provedemo u prirodnom ambijentu.

- Preduzeće Park i Pionirska dolina kao organizatori bazara, zajedno sa brojnim prijateljima, društveno odgovornim preduzećima Humanitarni bazar obojit će i mnoštvom zanimljivih sadržaja, poklonima za vaše mališane, zabavom, radionicama, druženjem i pjesmom. Dođite nam da se družimo, veselimo početku nove školske godine i gradimo prijateljstva i mostove sa školarcima koji trebaju našu ljubav, pomoć i podršku - poručili su iz ovog preduzeća.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti