U izraelskim zračnim napadima na Gazu ubijeno još 24 Palestinaca

U izraelskim zračnim napadima na Gazu ubijeno još 24 Palestinaca

Najmanje 24 Palestinaca, među kojima su i bebe, žene i djeca, ubijeno je u napadima koje je izraelska vojska od jučer ujutro izvela na sjever Gaze i Khan Younis na jugu palestinske enklave.

Kako je kazao Mahmoud Basal, glasnogovornik Civilne odbrane u Gazi, izraelski avioni izveli su napad na izbjeglički kamp Al-Shati na zapadu grada Gaze, okrug Et-Tuffah na istoku i An-Namsavi zapadno od Khan Yonuisa.

Istakao je da je osmero Palestinaca ubijeno u izbjegličkom kampu Al-Shati u gradu Gazi, a četvero u naselju Et-Tuffah.

Dodao je da su izraelski avioni nastavili sa napadima u različitim dijelovima južnog grada Khan Younisa u kojima je ubijeno još 12 Palestinaca, uključujući bebu, ženu i djecu.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koja zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Od tada je u napadima koje je izraelska vojska izvela na Pojas Gaze ubijeno najmanje 40.139 Palestinaca, objavilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom Tel Avivu naloženo da odmah zaustavi vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. maja.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti