Panel-diskusija o odbrani domovine: "15. juli, noć kada je pokušan državni udar u Turskoj"

Panel-diskusija o odbrani domovine: "15. juli, noć kada je pokušan državni udar u Turskoj"

Panel-diskusija o temi "Sve što se desilo u noći 15. jula prilikom izdajničkog pokušaja državnog udara u režiji imperijalističkog aparata Feto" održana je u Institutu Yunus Emre u Sarajevu.

Cilj je ispričati istinu o terorističkim organizacijama koje su 15. jula pokušale državni udar i kakvo je pravo lice terorističke organizacije Feto.

Panelisti su bili članovi porodice šehida koji su toga dana poginuli, ali i gazija koji su ranjeni.

Gokhan Iščan priča kako je toga dana polagao državni ispit. O državnom udaru je čuo na TV-u. Iako nije mogao da vjeruje da se tako nešto može desiti, ipak je s prijateljima, kolegama krenuo prema mostu na Bosforu. Usput su čuli i vijest da napadnut Parlament, zgrada Specijalnih jedinica, onda je shvatio istinu. Prilikom proboja, ranjen je na mostu.

Cilj njegova dolaska u Sarajevu i da govori na panelu, je ukazati na važnost odbrane domovine, jer, kako kaže, šta bi se desilo sa Turskom ukoliko bi dozvolili da terorističke grupe preuzmu vlast.

Panelisti su kazali i to da je nakon neuspjelog državnog udara, smanjena aktivnost terorističkih organizacija, PKK, Feto, kao i širenje dezinformacija.

Pokušaj državnog udara, poručeno je, zaustavljen je časnom podrškom hrabrog turskog naroda, pod liderstvom predsjednika države Recepa Tayipa Erdogana.

- Te noći Turski narod je zahvaljujući hrabrosti ostvario veliku pobjedu za demokratiju protiv terorističke organizacije Feto. Stoga je ta noć, prelomni trenutak u historiji turske demokratije - naglašeno je.

Tokom panela, brojni gosti i posjetitelji, imali su priliku pogledati dokumentarni film o 15. julu, kada je pokušan državni udar na Republiku Tursku.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti