Drugi evropski halal kongres u Sarajevu 28. i 29. maja

0.jpeg - Drugi evropski halal kongres u Sarajevu 28. i 29. maja

Agencija za certificiranje halal kvalitete najavila je da će u Sarajevu 28. i 29. maja biti održan 2. evropski halal kongres.

Ovaj prestižni događaj organizuje Agencija za certificiranje halal kvalitete u saradnji sa halal certifikacijskim tijelom Halal Control GmbH iz Njemačke, Fakultetom islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Udruženjem za nutricionizam i dijetetiku "Hranom do zdravlja" uz podršku Instituta za standarde i mjeriteljstvo Organizacije islamske kooperacije (SMIIC/OIC).

Ovaj kongres je centralni skup iz oblasti halal-industrije u Evropi, koji ima za cilj da okupi i ujedini stručnjake iz globalne halal-industrije, podstičući razmjenu znanja i najboljih praksi u oblasti halal-industrije.

Kogres se ističe po svom naučnom i društvenom utjecaju, prikazujući širok spektar naučnih, stručnih i praktičnih dostignuća u halal-industriji, koja obuhvata proizvodnju, preradu, standardizaciju kvaliteta i inovacije u ovoj oblasti.

Kroz razmjenu znanja i iskustava u oblasti halala, kongres nastoji unaprijediti razvoj standarda halal-kvaliteta, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu.

Na kongresu će učestvovati predavači iz Amerike, Indonezije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predavači će izlagati o 25 različitih tema iz oblasti halal-industrije koje su podjeljenje u šest sesija.

Kongres će biti obogaćen publikacijama: Knjiga sažetaka i radova i časopisom iz oblasti halal-industrije "Journal of Halal Quality and Certification" (treće izdanje) koje će dati posebu vrijednost ovom događaju.

Organizaciju ovog skupa podržali su BBI Banka Sarajevo (zlatni sponzor), Perutnina Ptuj BH doo Breza, Superior Foods doo Šid, Hotel & Spa "Stara čaršija" Bar, MBA Centar doo Sarajevo, IFFCO Velvet doo Sarajevo, Solana dd Tuzla i Univerzitet FINRA Tuzla.

Medijski sponzori su Media Centar Islamske zajednice i WASABIH", prva platforma profesionalne zajednice za halal-industriju.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti