Tradicionalni iftar u organizaciji Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog u Travniku

Tradicionalni iftar u organizaciji Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog u Travniku

U restoranu Elči Ibrahim-pašine medrese sinoć je upriličen tradicionalni iftar za žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

Iftaru je prisustvovao veliki broj žena, angažiranih u Odjelu, ali i gošće iz različitih sektora i uprava, na nivou Srednjobosanskog kantona.

U svojstvu izaslanika muftije travničkog, a ujedno i domaćina, prisutnim gošćama obratila se prof. Lejla Bešo-Haskić, uputivši im tople selame i riječi dobrodošlice, te kazavši da je vjera najznačajnija poveznica ljudi bez obzira na njihov spol, starosnu dob i segment djelovanja.

Zajedničkom iftaru prisustvovala je i voditeljica Odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Safija Malkić, koja je u obraćanju svim prisutnim uputila riječi podrške, motivacije i uspjeha.

Dr. Malkić posebno je istakla važnost angažmana žena u različitim segmentima, te podsjetila na ovogodnišnji moto mjeseca ramazana "Naša sigurnost je u džematu".

Na kraju druženja dovu je proučila Amela Brdar, stručna saradnica Uprave za društvenu brigu, a svim gošćama su podijeljeni skromni pokloni kao znak zahvalnosti za njihov dolazak.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti