Večer Kur'ana u Ahi Evran Veli Kiršehir džamiji u Olovu: Džamija ukrašena džematom (VIDEO)

Večer Kur'ana u Ahi Evran Veli Kiršehir džamiji u Olovu: Džamija ukrašena džematom (VIDEO)

U okviru programa povodom otvorenja Ahi Evran Veli Kiršehir džamije u Olovu, večeras je u ovoj džamiji upriličena Večer Kur'ana.

Nastupili su istaknuti učači iz Bosne i Hercegovine i Turske, kurra hafiz Aziz Alili, hafiz Omer Zulić, hafiz Muhamed Grbo, hafiz Mustafa Bilis, hafiz Mahmut Dilek i Redžeb Tutal.

Glavni imam olovskog Medžlisa Esad-ef. Pepić je istakao da ovakvi sadržaji okupljaju vjernike i podsjećaju šta znači imati džamiju u čaršiji.

5e484fe8-0745-49b7-a91b-ddce40de0512.jfif - Večer Kur
Efendija Pepić: Noć koja je svjedok uspjeha

Garancija uspjeha je u učenju i slušanju Kur'ana. Garancija je, također, u svim prisutnim vjernicima koji su okupljeni u saffovima, a koji su se prethodno stavili na raspolaganje u organizacijskom smislu.

Zadovoljstvo je biti domaćin vrsnim učačima Kur'ana, ali i domaćin svim aktivnostima povodom otvorenja - istakao je efendija Pepić.

U svojstvu predavača je govorio profesor Mustafa Spahić koji je, uz čestitke olovskim vjernicima na gradnji i otvorenju džamije, uputio i nekoliko poruka.

60780206-5927-439c-86e7-20a4ebf2a364.jfif - Večer Kur
Profesor Mustafa Spahić: Džamija se ukrašava večerašnjim mubarekom

- Raduje me što u ovoj ljepoti posmatramo kompleks Islamskog centra. Drago mi je da se ova džamija ukrašava večerašnjim mubarekom, učenjem Kur'ana i druženjem muslimana i muslimanki. Ovdje večeras slušamo Allahove riječi, Njegovu Svjetlost i Milost - poručio je profesor Spahić.

Neposredno prije početka programa smo razgovarali sa posjetiocima koji su nam rekli da su vlastite obaveze prilagođavali terminu otvorenja olovske džamije, kako bi prisustvovali svim aktivnostima. 

- Emocije su večeras posebno izražene. Ovu ljepoticu su Olovljani čekali mnogo godina, pa svi zajedno osjećamo radost.

0a649f2f-b82a-44f3-b928-b9f62bf24f2d.jfif - Večer Kur
Sabrija Hadžiabdić: Ovo je džamija koja je čekana mnogo godina

Znamo da su džematlije najbolji nakit džamije, pa učim dovu Gospodaru da od danas, pa do Sudnjeg dana ovdje džematlije budu aktivne - rekao nam je Sabrija Hadžiabdić, koji je došao iz Njemačke da bude dio ovog programa.

Noć subote će biti rezervisana za Večer ilahija i mevluda u novosagrađenoj džamiji, dok će svečano otvorenje će biti upriličeno u nedjelju, 15. septembra u 11.30.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti