Održan bajramski prijem zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH

Održan bajramski prijem zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je bio domaćin bajramskog prijema u Zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom Helez je poručio da bajramski dani nose poruku jedinstva, solidarnosti, razumijevanja, ljubavi i praštanja.

- Ove univerzalne poruke i vrijednosti muslimani Bosne i Hercegovine na poseban način osjećaju, razumiju, njeguju i primjenjuju sa svojim najbližim; komšijama prijateljima i sugrađanima - kazao je Helez.

Istakao je da vjernici u Bosni i Hercegovini posebnu solidarnost iskazuju prema onima koji su u stanju potrebe, što je posebno vidljivo u vrijeme blagdana.

- Apeliram na sve nas ovdje da i poslije ostanemo mekih i otvorenih srca, kako bismo i dalje bili spremni koristiti drugim ljudima - poručio je Helez.

Kako je ocijenio, ovaj skup je prilika za sve u Bosni i Hercegovini da se prisjete svega što je postignuto u proteklom periodu. Između ostalog se osvrnuo na približavanje Evropskoj Uniji, što treba biti ohrabrenje za rad u narednom periodu.

- Naša domovina Bosna i Hercegovina je zemlja nagrađena raznolikošću. Naše razlike su nešto što donosimo kao vrijednost u naš zajednički život, a naše sličnosti su potencijal I šansa za bolju i prosperitetniju budućnost svih nas - akcentirao je Helez.

Bajramski prijem je organizovan u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama. Prijemu je prisustvovao izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u BiH vojni muftija Nesib-ef. Hadžić,  predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, predstavnici javnog i političkog života u BiH, predstavnici drugih vjerskih zajednica te brojni generali, oficiri, predstavnici medija, zvanice i gosti.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti