Izrael od 7. oktobra u Pojasu Gaze ubio više od 37.000 Palestinaca

Izrael od 7. oktobra u Pojasu Gaze ubio više od 37.000 Palestinaca

Najmanje 37.084 Palestinca ubijeno je u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od oktobra prošle godine, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi.

U napadima su povrijeđene 84.494 osobe.

- Izraelska okupacija počinila je osam masakra nad porodicama u Pojasu Gaze, što je rezultiralo 283 smrtna slučaja i 814 ranjenih u posljednja 24 sata - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je objavilo da se broj poginulih u "masakru izraelske okupacije" Palestinaca u kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze u subotu povećao na 274 te 698 povrijeđenih.

Izraelska vojska je u subotu objavila da je spasila četiri taoca iz centralnog Pojasa Gaze u smrtonosnom napadu na Palestince u izbjegličkom kampu Nuseirat.

Ministarstvo zdravlja Gaze navodi da je određeni broj žrtava i dalje pod ruševinama i na putevima, a ekipe hitne pomoći i civilne zaštite ne mogu doći do njih.

Bolnica u Gazi registrovala 50 neuhranjene palestinske djece za samo sedmicu

Bolnica “Kamal Adwan“ na sjeveru Pojasa Gaze u samo jednoj sedmici registrovala je 50 palestinske djece koja pate od pothranjenosti, javlja Anadolu.

To je potvrdio Hossam Abu Safiya, direktor bolnice “Kamal Adwan“ u nedjelju.

"Zdravstveni sistem u Gazi je meta izraelske okupacije, ali mi pokušavamo da obnovimo medicinske usluge na minimumu uprkos nestašici goriva", rekao je Safiya.

Napomenuo je da je situacija u blokianoj enklavi katastrofalna, ističući da se “glad nadvija nad Pojasom Gaze”.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti