Svečano otvoren kabinet za turski jezik u OŠ "Abdulvehab Ilhamija" kod Tešnja

Svečano otvoren kabinet za turski jezik u OŠ "Abdulvehab Ilhamija" kod Tešnja

U Osnovnoj školi "Abdulvehab Ilhamija" Kalošević kod Tešnja, u Bosni i Hercegovini, u srijedu je svečano otvoren kabinet za turski jezik.

Svečanosti upriličenoj u školi prisustvovali su predstavnici vlasti ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko- dobojskog kantona Jasmin Čajić, načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, direktorica Pedagoškog zavoda Aida Salkić, općinski vijećnik sa školskog područja Omer Ramić, kao i predstavnici Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini koje je predvodio brigadir Ogushan Pehlivan i drugi gosti.

Predstavnici Turske vojne misije izvršili su uređenje prostorije za otvorenje.

Brigadir Pehlivan je istakao važnost bosansko-turske saradnje, naročito kada su u pitanju projekti za budućnost mladih. Zahvalio se prisutnimaa u nadi da će i dalje surađivati na sličnim projektima.

Načelnik općine Suad Huskić ukazao je na mnoge projekte u općini koji su urađeni u partnerstvu sa Turske te istakao značaj današnjeg projekta uz veliku zahvalnost predstavnicima Turske na dugogodišnjoj saradnji.

Direktor škole Muhamed Agić zahvalio se svima koji su bili dio ovog projekta, koji će učenicima omogućiti odvijanje nastavnog procesa u najkvalitetnijim i najmodernijim uvjetima. Istakao je kako vjeruje da će ovako kvalitetni uvjeti za rad motivirati učenike za sticanje novih znanja kao i postizanje još boljeg uspjeha u nastavnom procesu.

"Kada usrećite jedno dijete, usrećili ste cijeli svijet”, citat je direktora kojim je završio obraćanje ističući da su danas predstavnici Turske vojne misije usrećili 334 učenika OŠ "Abdulvehab Ilhamija" otvaranjem kabineta za turski jezik.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti