Ministar Mušija posjetio MIZ Olovo

Ministar Mušija posjetio MIZ Olovo

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) mr. Mirza Mušija, boraveći u službenoj posjeti Općini Olovo, posjetio je i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Olovo.

Ministra i glavnog kantonalnog inspektora za oblast obrazovanja i nauke mr. Muju Kućanovića primio je glavni olovski imam Esad-ef. Pepić sa saradnicima.

Na poziv glavnog imama sastanku su prisustvovali i direktorica Mješovite srednje škole (MSŠ) "Musa Ćazim Ćatić" u Olovu Edita Kolak i njen prethodnik Mujo Manso, te direktor Osnovne škole "Olovo" u Olovu Suad Halilović.

Glavni imam je informisao goste o infrastrukturalnim projektima MIZ Olovo, te zahvalio ministru na pruženoj pomoć za Ahi Evran Veli Kiršehir džamiju u Olovu u saniranju štete poslije poplave. 

Ministar Mušija je iskazao zadovoljstvo susretom i dobivenim informacijama o radu  i planovima Medžlisa Olovo, te je istakao važnost obrazovanja i odgoja u obrazovnim institucijama, kako školskih tako i vjerskih ustanova, u izradnji boljih uslova življenja u  bosanskohercegovačkom društvu i državi. 

Sagovornicu su nakon prijema u multimedijalnoj prostoriji MIZ Olovo posjetili Ahi Evran Veli Kiršehir džamiju u Olovu.

Glavni imam je goste informisao da su u završnoj fazi izgradnje gradske džamije, te da slijede završne radnje vanjsko uređenje, nabavka enterijera i radovi na svečanom otvorenju. 

Prilikom obilaska gradske džamije minister Mušija je kazao da je Vlada ZDK odobrila sredstva za svečano otvorenje Ahi Evran Veli Kiršehir džamiju.

Medžlis Islamske zajednice Olovo u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice, Muftijstvom sarajevskim i Diyanet Vakufom radi na usaglašavanju datuma za svečano otvorenje u septembru ove godine.

Javnost će biti blagovremeno obaviještena ovom važnom događaju za MIZ Olovo i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. 

 (Preporod.info)

 

 

 

Podijeli:

Povezane vijesti