Raznovrsni sadržaji za djecu i cijelu porodicu tokom dvodnevnog Urban Kids Festivala

Raznovrsni sadržaji za djecu i cijelu porodicu tokom dvodnevnog Urban Kids Festivala

Ovog vikenda u Kulturno-sportskom i rekreacionom centru Ilidža bit će održan  Urban Kids Festival, porodična manifestacija s raznovrsnim sadržajima za djecu i cijelu porodicu. Tokom dvodnevnog trajanja manifestacije organizatori su pripremili odličnu zabavu za mališane sa dosta iznenađenja, takmičenja maštovitih i kreativnih, kao i sportskih, plesnih, likovnih, modnih i gejmerskih kutaka.

Predstavit će se više od dvadeset osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo, JU Zavod za zbrinjavanje djece i omladine Pazarić, Udruženje Oaza, Baletna grupa Art Corner, Udruženje nutricionista, KUD Bašlija, plesni klubovi Astorija i Bolero, dječiji hor Slavuji, Modna agencija FM Urban, Predškolska ustanova Panda-školarac, Perzijsko-Bosanski koledž-hor Džulistan koji će numerom "Djeca su vojska najjača" i zvanično otvoriti festival u subotu 12 sati.

Također dolaze gosti iz Bugojna - Rock Cool muzička radionica koji će drugog dana u svom tridesetominutnom predstavljanju i zatvoriti festival.

Nakon završetka kulturnog programa u subotu od 18 do 21 sat slijede besplatne projekcije  animiranih-crtanih filmova u Kino sali Igman kao i drugog dana festivala od 17 do 20 sati.

Pored programa, mnogi izlagači i učesnici festivala održat će više od trideset različitih edukativno-kreativnih radionica, među kojima su i radionice podizanja svijesti o ekologiji i očuvanju prirode kroz koju će biti postavljena i specijalna kanta za odlaganje elektronskog otpada, radionica nuticionizma i zdrave ishrane kod djece, decoupage tehnika, radionica o kaligrafiji.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti