Kamen-temeljac za izgradnju Poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf

0-24.jpeg - Kamen-temeljac za izgradnju Poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf

U okviru manifestacije "Dani Ajvatovice" danas je u Donjem Vakufu položen kamen temeljac za izgradnju poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf. 

- To će biti centar koji će u jednom segmentu imati ekonomsko poslovanje, a u drugom će to biti edukativni centar u kojem će se raditi na edukaciji naše omladine, a koji će biti i prostor susreta različitih društvenih skupina. Vrata će biti otvorena svima - istakao je ovom prilikom muftija travnički dr. Ahmed Adilović.

0-10.jpeg - Kamen-temeljac za izgradnju Poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf
Muftija Adilović: Vrata će biti otvorena svima

Centar će se nalaziti nedaleko od same jezgre grada, odnosno same zgrade MIZ Donji Vakuf. 

- Ovo područje je počelo da se urbanizira, te da se stvara jedna živost. Mi smo, hvala Bogu, počašćeni i podrškom Rijaseta, pa smo kupili zemljište koje nakon nas ostaje kao trajno dobro - rekao je glavni imam MIZ Donji Vakuf Amir-ef. Čavak.

Kako je kazao, u narednom periodu sve učesnike projekta očekuje velik posao. 

- Imamo dobar signal od strane državnog, kantonalnog i općinskog nivoa koji su obećali pomoći, a imamo već i najave podrške od naših prijatelja izvan Bosne i Hercegovine - najavio je efendija Čavak.

Dovu je na kraju proučio muftija banjalučki, Ismail-ef. Smajlović, koji je, ujedno, danas bio imam/hatib na džuma-namazu u centralnoj gradskoj Baš džamiji u Donjem Vakufu. 

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Donji Vakuf, Huso Sušić. 

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti