Profesor Nevad Kahteran izabran za predsjednika Upravnog odbora Internacionalnog društva filozofa - komparativista u SAD

Profesor Nevad Kahteran izabran za predsjednika Upravnog odbora Internacionalnog društva filozofa - komparativista u SAD

Nakon upravo završenih izbora unutar Internacionalnog društva filozofa - komparativista u SAD (CPWP), na dužnost predsjednika Upravnog odbora društva izabran je prof. dr. Nevad Kahteran sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Za potpredsjednika izabran je prof. Soraj Hongladarom (Mahachula University, Thailand, Asia), a za sekretara - blagajnika prof. Elizabeth Schiltz (College of Wooster, USA) za mandatni period 2024-2027. godine.

Kako je u međuvremenu prof. Xianglong Zhang preminuo (suutemeljivač the CPWP i kasnije koordinator Savjetodavnog odbora), Bo Mou, kao dosadašnji predsjednik i suutemeljivač CPWP preuzima dužnost koordinatora Savjetodavnog odbora (the Consultancy Board).

- Imenovani stupaju na dužnost početkom narednog mjeseca i vjerujemo da će u narednom trogodišnjem razdoblju dodatno osnažiti familijarnost sa pluralnošću perspektiva i inkluzivnom zajedničkošću napose na 25. Svjetskom kongresu filozofa (XXV WCP) u Rimu već koncem narednog mjeseca na La Sapienza Sveučilištu ponad i preko granica kao borderless thinkers, tj. filozofi-komparativisti - navedeno je na internet stranici Univerziteta u Sarajevu.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti