Hor Gazija predstavio spot za pjesmu Bajram

Hor Gazija predstavio spot za pjesmu Bajram

Udruženje hor duhovne muzike i sevdaha "Gazija" Bužim u povodu Bajrama poklonilo je pjesmu i spot koji govori o tradiciji vezanoj za ovaj muslimanski praznik.

Spot je sniman na Prokoškom jezeru u autentičnom bosanskom ambijentu, a neki kadrovi su snimani i u Krajini. Režiju potpisuju Vahidin Veladžić i Nisvet Porić, dok je scenarij napisao Muhamed Berbić.

Inspirativna bajramska priča obrađuje bajramske običaje jedne porodice na dan Bajrama u Bosni i Hercegovini u neko davnije vrijeme. Spot obiluje kadrovima u kojima je prikazana bosanska tradicija, od spravljanja bajramske baklave, do odlaska na Bajram u tradicionalnim bosanskim nošnjama.

Aranžman za pjesmu "Bajram" uradio je Zele Lipovača, filmsku muziku Halid Hajduković, a tekst hafiz Emin Grošić.

- Drago nam je da konzumentima ovog žanra možemo ponuditi jednu lijepu bajramsku priču jer Bajram simbolizira radost. Od samog početka kad je pisan tekst i muzika za ovu numeru ideja je bila da to bude vesela bajramska pjesma bez primjesa tuge kako je to bio slučaj sa većinom kasida koje govore o Bajramu na ovim područjima. Nadamo se da smo u tome i uspjeli - rekao je Vahidin Veladžić, vođa hora Gazija.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti