Muftijstvo tuzlansko: Prijem za najuspješnije na takmičenjima iz Islamske vjeronauke i mektepske pouke

Muftijstvo tuzlansko: Prijem za najuspješnije na takmičenjima iz Islamske vjeronauke i mektepske pouke

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je najuspješnije predstavnike Muftijstva tuzlanskog na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke i finalnom takmičenja polaznika mektepske pouke, te njihove mentore.

Predstavnici Muftijstva tuzlanskog zauzeli su ekipno drugo mjesto na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke (Zerina Ribić - drugo mjesto u kategoriji osmih razreda i Zekerija Jahja Salihović - drugo mjesto u kategoriji devetih razreda), te treće mjesto na finalnom takmičenju polaznika mektepske pouke (Amila Ibrahimović - treće mjesto u kategoriji Opće znanje II nivo, Dženita Esmić - prvo mjesto u kategoriji Opće znanje III nivo i Merjem Hodžić - treće mjesto u kategoriji Kiraet - III nivo).

Muftija Fazlović je učenicima, polaznicima mektepske pouke i njihovim mentorima čestitao postignute rezultate.

- Čestitamo vam na rezultatima koje ste ostvarili. Raduje nas što imamo ovako nadarene učenike. Važno nam je da su ova dva toka, mekteb i vjeronauka, međusobno povezana. Mnogo ste se trudili i radili, zajedno sa svojim muallimima i vjeroučiteljima. Važno je da pomjeramo granice, da snažimo nas identitet, čija je osnova vjera, kultura, tradicija i znanje. Naše znanje je oplemenjeno našom vjerom - kazao je muftija Fazlović.

Prijemu je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Mensur-ef. Husić.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti