Zvanično otvoren Međunarodni akademski seminar "Code Quest - Mastering Games Relms" u Mostaru

Zvanično otvoren Međunarodni akademski seminar "Code Quest - Mastering  Games Relms" u Mostaru

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" - BEST Mostar je u utorak, 14. maja, uz svečano otvaranje, u prostorijama Kulturnog centra "Kralj Fahd", ozvaničio početak Međunarodnog akademskog seminara pod nazivom Code Quest - Mastering Games Relms.

Ove godine, BEST Mostar je ugostio 18 studenata iz 15 različitih zemalja Evrope i deset lokalnih studenata koji će imati priliku da u narednom periodu se edukuju na temu razvoja igrica, upoznaju bosanskohercegovačku kulturu te da se međusobno druže.

Otvaranje je započelo u 10.00 sati, a govor i uvodnu riječ održao je facilitator Mirza Bajramović.

Pored njega, govor su održali trenutna predsjednica i osoba odgovorna za odnose s javnošću Šejla Grcić i naravno, glavni organizator Međunarodnog akademskog seminara Amil Hanić.

Održana je i prezentacija o organizaciji, a pravila ponašanja je predstavila trenutna HR koordinatorica Tea Domazet.

Seminar traje od 13. do 22. maja gdje će učesnici naučiti da naprave svoju prvu igricu i posjete neke od vodećih bh. IT kompanija Nsofta i Rolle, gdje će naučiti kako se stečeno znanje primjenjuje u praksi.

BEST Mostar je jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 85 univerziteta u 30 država Evrope.

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina i upoznavanja različitih kultura.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti