Mešihat IZ u Srbiji: Upriličen iftar u IC Gazilar

Mešihat IZ u Srbiji: Upriličen iftar u IC Gazilar

U organizaciji džemata Islamskog centra (IC) Gazilar, Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, sinoć je upriličen iftar za članove i prijatelje ovog džemata.

Iftaru je, pored brojnih gostiju, prisustvovala delegacija Mešihata IZ u Srbiji predvođena zamjenikom predsjednika dr. Rešad-ef. Plojovićem, kao i rukovodstvo i brojni imami novopazarskog medžlisa.

Prisutnima je na početku selame uputio imam IC Gazilar Dženan-ef. Kamešničanin.

U svom obraćanju dr. Plojović je prenio selame predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud-ef. Dudića i zahvalio predsjedniku i imamu IC Gazilar, te brojnim volonterima koji su svojim angažmanom doprinijeli da ovaj iftar protekne u najboljem redu i da njemu prisustvuje blizu 500 osoba.

Pohvalio je rad IC Gazilar, kao veoma mladog džemata, koji je počeo sa radom prije dvije godine, a već ostvaruje značajne uspjehe u radu.

Nakon obraćanja muftije Plojovića predsjednik Džematskog odbora IC Gazilar Nedžad-ef. Hasanović zahvalio je donatoru iftara hadžiji Halilu Kuču, te najavio dodjelu dvije nagradne umre za vrijedne džematlije ovog džemata, koje su poklon od dvojice uglednih članova i aktivista Islamskog centra.

Dobitnici nagradnog putovanja na umru su Rastoder Amer i Bronja Mersija, objavio je mesihat.org.

4154e6bb-93ee-4c67-b621-38e7ee666485.jpeg - Mešihat IZ u Srbiji: Upriličen iftar u IC Gazilar

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti