MIZ Bijeljina i MIZ Janja: Seminar "Kvalifikacija i definiranje djela motiviranih mržnjom"

MIZ Bijeljina i MIZ Janja: Seminar "Kvalifikacija i definiranje djela motiviranih mržnjom"

U subotu 18. maja 2024. godine u Mektebskom centru u Bijeljini organiziran je seminar za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bijeljina i MIZ Janja na temu “Kvalifikacija i definiranje djela motiviranih mržnjom”.

Organizatori seminara su Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovimi, Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Bijeljina.

U uvodnom obraćanju glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir-ef. Camić zahvalio se gostima te naglasio važnost edukacije mladih u svim segmentima djelovanja.

Seminar je moderirala mr. Medina Mehmedović-Mulalić iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Prva dva predavanja na teme “Pravni okvir za borbu protiv krivičnih djela i incidenata motiviranih mržnjom u Bosni i Hercegovini” i “Iskustva sa terena i zapažanja misije OSCE u procesuiranju krivičnih dijela i incidenata motiviranih mržnjom”, održala je Amra Hamidović, iz Misije OSCE-a U Bosni i Hercegovini.

Prof. dr. Amir Karić sa omladinom je razgovarao na temu “Islamofobija”.

Svojim prisustvom mladi su pokazali svoje interesovanje, a doneseni su i zaključci proizašli iz predavanja i diskusije.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti