Počeo upis djece u predškolske ustanove u školsku 2024/2025. godinu u KS

Počeo upis djece u predškolske ustanove u školsku 2024/2025. godinu u KS

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo danas je otvorilo konkursni rok za upis djece u predškolske ustanove za školsku 2024/2025. godinu. 

Proces upisa djece sačinjen je iz četiri faze - rezervacija (od 20. juna do 15. jula); registracija, izmjene i dopune dokumentacije, te verifikacija dokumenata (od 20. juna do 16. jula); odabir školskih ustanova (od 17. jula do 24. jula) i upis i predaja dokumentacije po obavještenju.

Ovim povodom, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović izrazila je najljepše želje djeci koja počinju i nastavljaju rasti kroz odgojno-obrazovni put, njihovim roditeljima, kao i uposlenicima sarajevskih ustanova za predškolski odgoj.

- Ovo su veoma važni momenti za cijele porodice. Mi smo toga itekako svjesni, to je jedan od naših zadataka i zato se trudimo da upis djece bude što efikasniji i jednostavniji, bilo da je riječ o djeci koja se upisuju prvi put ili koja nastavljaju pohađati neku od naših predškolskih ustanova. Razvili smo set detaljnih i preglednih informacija i instrukcija, a koje su dostupne na web stranici resornog ministarstva. Također postoji i sistem podrške EMIS-predškolsko. Mi konstantno radimo na povećanju kapaciteta i uslova predškolskih ustanova, a rezultati su već vidljivi - istakla je Hota-Muminović, saopšteno je iz Press službe KS. 

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti