Posljednja grupa hadžija Muftijstva banjalučkog krenula ka Mekki

Posljednja grupa hadžija Muftijstva banjalučkog krenula ka Mekki

Posljednja grupa hadžija sa područja Muftijstva banjalučkog večeras je iz Ferhadija džamije krenula put Sarajeva odakle će zajedno sa drugim hadžijama otputovati za Mekku.

Jedan od budućih hadžija jeste i Hajrudin Nuhić iz Dervente, a on i njegova supruga Mirsada ove godine idu po prvi put na hadž.

- Ova osjećanja koja trenutno imam, to se ne može opisati. To treba doživjeti. Ovaj danas dan, ne znam ni kako je prošao. Okupljanje u Ferhadija džamiji u Banjaluci je bilo predviđeno oko vakta jacija-namaza, a mi smo došli ovdje ranije, pa smo i akšam klanjali – kazao je Nuhić.

Ikrar dova za njega i suprugu proučena je u džamiju u derventskom džematu Turski Lužani uz prisustvo imam sa područja Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Derventa i vjernika.

Inače, ranije su sa područja Muftijstva banjalučkog su ka Sarajevu, a zatim i Mekki otputovale dvije grupe hadžija, a sa odlaskom večerašnje treće grupe, sve hadžije ovog muftijstva krenule su put Mekke.

Podsjećamo, u Mekku je do sada pristiglo skoro polovina ovogodišnjih hadžija koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, a hadžije obavljaju obred umre prema planiranom rasporedu.
(A.S. / Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti