Velikom iftaru u Olovu prisustvovalo 350 omladinaca

Velikom iftaru u Olovu prisustvovalo 350 omladinaca

U prostorijama MSŠ "Musa Ćazim Ćatić" u Olovu večeras ne upriličen veliki omladinski iftar kojem je prisustvovalo oko 350 omladinaca, među kojima su domaćini iz Olova, te gosti iz Sarajeva, Vareša i Kladnja.

Ovaj iftar je višegodišnja tradicija, a pripremaju ga srednjoškolci uz podršku prijatelja; pojedinaca, privrednika i institucija koje prepoznaju značaj omladinskog aktivizma.

Uz sam iftar, upriličen je i prigodan program gdje su članovi različitih horova i imami uz kudume i tarabuke proučili nekoliko ilahija.

Omladinci su nakon iftara, podijeljeni u grupe obišli nekoliko džamija na području Medžlisa Islamske zajednice Olovo, te obavili teravih-namaz.

Profesor Islamske vjeronauke i koordinator ove aktivnosti Ibrahim-ef. Mehić je istakao da aktivnosti poput ove svjedoče kako omladina može samostalno raditi značajne aktivnosti, ukoliko im se za to pruži prilika.

IMG-216f55fb28c00828bba31d5a01a497e0-V.jpg - Velikom iftaru u Olovu prisustvovalo 350 omladinaca
Foto: Organizacioni tim 

- Oni zaista zaslužuju da im pomognemo u onome što vole i u čemu su najbolji. Nije ocjena mjerilo ljudskosti. Ovi moji mladići i djevojke su kod mene cijenjeni ko ljudi. Nema boljeg odgoja od ovog, uljučivanje mladih da sudjeluju u svim društvenim aktivnostima shodno svojim mogućnostima - kazao je efendija Mehić.

Vrijedi zahvaliti, kako poručuje, roditeljima na odgoju i uspravnom usmjerenju, te svima onima koji prepoznaju ovaj aktivizam.

- Hvala svima koji podržavaju ovu mladost i koji su nam pomogli novčano i na drugi način a posebno hvala roditeljima mojih učenika koji podržavaju svoju djecu, bez te podrške nema uspjeha - zaključuje efendija Mehić.

Druženje omladinaca je nastavljeno nakon teravije, a planirano je da dio njih ostane i na sehuru.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti