U Gornjem Vakufu predstavljen roman "Pismo u lanenoj bluzi"

U Gornjem Vakufu predstavljen roman "Pismo u lanenoj bluzi"

U okviru vjersko-kulturne manifestacije “514. Dani Ajvatovice” u Gornjem Vakufu je predstavljen roman "Pismo u lanenoj bluzi", autora Arifa Hadžiahmetovića.

O knjizi su govorile profesorice Bosanskog jezika Merhila Čaušević i Amela Halilović.

- Usuditi se napisati roman ogroman je poduhvat i velika hrabrost. Arif Hadžiahmetović je hrabar čovjek. To nam je dokazao još jednim umjetničkim djelom, četvrtim romanom pod nazivom "Pismo u lanenoj bluzi" - navode iz MIZ Gornji Vakuf. 

Kako pojašnjavaju, sam naslov budi emociju, iza koje se krije prava životna drama.

- Da bi nam duša bila ispunjena, pored ljubavi i drugih životnih vrijednosti, neophodna nam je vjera. Vjera je temelj. A, kroz cijeli roman provlačila se, nenametljivo, važnost vjere. Znali su likovi u ovom romanu da će vjera u dragog Boga i oslonac na Njega biti pomoć i olakšica. Bili su svjesni da sve biva Njegovom voljom i Njegovim određenjem - istakli su organizatori. 

Osnovna tema Arifovog djela "Pismo u lanenoj bluzi", je traganje za smislom i srećom. Autor je potencirao to traganje, borbu dvojice braće blizanaca. Oni su tragali, nadajući se da će se ponovo sresti nakon što su kao dječaci, ne svojom voljom, razdvojeni. A, nada zadnja umire. Tako su se, Božijom voljom, nakon mnogo godina braća ponovo srela.

FB_IMG_1719225165122.jpg - U Gornjem Vakufu predstavljen roman

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti