Borba za opstanak: Palestinki u izraelskim napadima ubijeno troje djece

Borba za opstanak: Palestinki u izraelskim napadima ubijeno troje djece

Od oktobra prošle godine ne prestaju izraelski napadi na Pojas Gaze. Ubijeno je više od 37.000 Palestinaca, uključujući najmanje 15.328 djece. Među ubijenim je i troje djece Palestinke Nesrin Ebu Kashif,.

Ova majka se unatoč velikom gubitku, ubijena joj kćerka i dva sina, bori za život i opstanak preostalo dvoje djece i unučadi. Jedno dijete ima Downov sindrom.

Hranu za djecu priprema među ruševinama svoje kuće uništene u izraelskom napadu.

- Morali smo se seliti s jednog mjesta na drugo zbog izraelskih napada. Prvo smo se smjestili u škole jer je bilo sigurno, onda su nam preko zvučnika rekli da moramo da se evakuišemo. Otišli smo u Rafah. Međutim, zbog napada i bombardovanja morali smo otići i iz Rafaha. Vratili smo se u Khan Younis. Vidjeli smo da je naša kuća uništena. U napadima mi je ubijena kćerka i dva sina - ispričala je Nesrin.

Jedno je od preživjele djece je ranjeno 2021. godine. Preživjelo je.

- Živim i trudim se za njih. Živimo u jako lošim uslovima. Nema plina pa skupljamo drva za vatru. Nema vode pa se nekako okupamo svakih deset dana. Djecu vodimo na more da se okupaju - poručila je ova majka.

Njena kćerka Rana je kazala da žive u veoma teškim uslovima i da ne mogu naći ni vodu ni hranu.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijen je 37.551 Palestinac, uključujući najmanje 15.328 djece i 10.171 ženu, a ranjeno je 85.911 Palestinaca.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti