Muftija Dudić na iftaru u džematu Nur: Kada odemo s ovog svijeta, ovo će svjedočiti za nas

Muftija Dudić na iftaru u džematu Nur: Kada odemo s ovog svijeta, ovo će svjedočiti za nas

Tradicionalno svake godine džemat Nur džamije u novopazarskom naselju Mur, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, priređuje iftar za postačem.

Ovogodišnjem iftaru prisustvovalo je oko 300 džematlija.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud-ef. Dudić predvodio je delegaciju koju su činili muftije, imami, hafizi i predstavnici medžlisa.

Muftija Dudić u svom obraćanju uputio je dovu Gospodaru da sve vjernike obaspe milošću:

- Moja dova u ovom trenutku jeste da nam ukabuli današnji post i da nas pomogne samo u onome što vodi Njemu i čime je On zadovoljan. Naša dova večeras je da ujedini naša srca, da se smiluje našim najmilijima koji su promijenili način života i da im oprosti. Naša dova večeras je i da Uzvišeni pomogne ummet Resulullaha, da ozdravi bolesne, da olakša siromašnima. Naša dova je da Uzvišeni ukabuli svakom od vas koji ste sebe ugradili u ovaj objekat - kazao je on. 

Ono što radimo na ovom prolaznom svijetu svjedočit će za nas ili protiv nas, kazao je predsjednik Mešihata.

- I kada odemo sa ovog svijeta ovo će svjedočiti za nas. Bit će Allahov nur, naše svjetlo u kaburu, naš zalog za budući svijet. Sve dok se ovdje Allahu na sedždu bude padalo, onima koji su ovo ostavili kapat će sevapi. Tako to Allah daje - jedne koji su svjesni, a i druge koji nisu baš dovoljno svjesni. Sa nama ili bez nas - islama će biti. Na nama je da se zapitamo šta smo uradili. Kada budemo pitani sa čim smo došli pred Gospodara, potrudimo se da ponesemo nešto sa sobom - poručio je muftija Dudić.

Prije teravih-namaza, prisutnima se obratio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad-ef. Plojović, objavio je mesihat.org.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti