Završna priredba u Predškolskoj ustanovi Lastavica Zenica

Završna priredba u Predškolskoj ustanovi Lastavica Zenica

U amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici održana je završna svečanost u povodu završetka školske godine u PPU "Lastavica" Zenica i simboličnog ispraćaja najstarijih "lasta", koje od septembra ulaze u školske klupe.

Mališani su pokazali koliko su naučili tokom školske godine, a svoje roditelje, rodbinu i ostale goste su uveselili pjesmom, igrom i plesom.

Na samom početku direktor Ustanove Haris Grabus je, između ostalog, istakao značaj odgoja i obrazovanja djece u islamu podsjećajući da se ubrajaju u trajno dobro, te zamolio roditelje da što više aktivno provode vrijeme s djecom, da ne štede u pokazivanju ljubavi prema djeci, da ih što manje kritikuju i da podstiču dječije snove koji se radom i upornošću mogu ostvariti.

Svečanosti je prisustvovao i glavni zenički imam mr. Sumedin-ef.Kobilica, koji je čestitao roditeljima čiji mališani kreću u školu i zahvalio prisutnim roditeljima na ukazanom povjerenju.

Podijelio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom vrtića te istakao opredijeljenost Islamske zajednice za odgoj i obrazovanje i brigu za djecu od najranije dobi.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti