Dani Ajvatovice: U Gornjem Vakufu predstavljena knjiga "Učenje i djelo Ahmeda Bureka"

Dani Ajvatovice: U Gornjem Vakufu predstavljena knjiga "Učenje i djelo Ahmeda Bureka"

U okviru Vjersko-kulturne manifestacije "Dani Ajvatovice" , u Islamskom edukacijskom centru „NUR“ u Gornjem Vakufu održana Promocija knjige "Učenje i djelo Ahmeda Bureka – Drugo dopunjeno izdanje", autora prof. dr. sc. Ahmeda Kice.

Promotori knjige bili su: Muhamed Jusić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajedncie u Bosni i Hercegovini, dr. sc. Elvir, Duranović, naučni saradnik Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i auto dr. sc. Ahmed Kico, autor.

Programom je moderirao Hidajet-ef. Polovina, glavni imam Medžisa IZ Gornji Vakuf.

Knjiga "Učenje i djelo Ahmeda Bureka - Drugo dopunjeno izdanje", prema riječima autora prof. dr. Ahmeda Kice pojavljuje se nakon četvrt stoljeća i u kojem su prezentirane činjenice o učenju i djelu ovog znamenitog bošnjačkog i bosanskog učenjaka.

Drugo izdanje knjige o učenju i djelu Ahmeda Bureka, također, pokazuje da ukupni potencijal Burekovog učenja i djela nije do kraja iscrpljen, te da još uvijek izdržava povjesni smisao i kušnju koji se, prije svega, ogledaju u očuvanju i daljem razvoju Bosne, opstojnosti Bošnjaka i drugih naroda u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti