Prijateljska utakmica: Poraz fudbalera BiH na gostovanju kod Engleske

Prijateljska utakmica: Poraz fudbalera BiH na gostovanju kod Engleske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici protiv Engleske igranoj na St. James' Parku u Newcastleu poražena rezultatom 0:3.

Duel sa Englezima bio je ujedno i debi na klupi Bosne i Hercegovine za novog selektora Sergeja Barbareza.

Engleska je dominirala terenom od samog početka utakmice te je u prvi pola sata utakmice stvorila dvije odlične prilike. Međutim, u oba navrata sjajno je intervenisao Nikola Vasilj, koji je zaustavio udarce Olieja Watkinsa u devetoj i Ezrija Konse u 28. minuti.

I BiH je zaprijetila u nekoliko navrata, a najbliže golu bila je u 41. minuti, kada je s dvadesetak metara pokušao Haris Hajradinović, ali je lopta nakon što je okrznula defanzivca Engleske otišla pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena Englezi su krenuli svim snagama naprijed. Bh. tim je odolijevao do 60. minute kada je Cole Palmer pogodio iz penala, nakon što je sudija poslije signalizacije VAR-a i pregleda situacije pokazao na bijelu tačku.

Prednost Engleske u 85. minuti uduplao je Tren Alexander-Arnold prelijepim golom nakon asistencije Jacka Grealisha, dok je konačnih 3:0 postavio Harry Kane pogotkom u 89. minuti.

Narednu prijateljsku utakmicu izabranici Sergeja Barbareza odigraće 8. juna u Empoliju protiv Italije.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti