U penziju ispraćen dugogodišnji imam džemata Braunschweig Sabrija-ef. Hadžiabdić

U penziju ispraćen dugogodišnji imam džemata Braunschweig Sabrija-ef. Hadžiabdić

Nakon 30 godina imamske misije, u njemačkom džematu Braunschweig, u penziju je ispraćen dugogodišnji imam džemata Sabrija-ef. Hadžiabdić.

U toku svečanog programa obratio se efendija Hadžiabdić.

- Još nisam svjestan da je 30 godina ovako brzo prošlo. Svima vam želim zdravlje i sreću, nikako se ne razjedinjujte i čuvajte jedinstvo.  Molim Allaha, dž.š., da ovaj džemat trajno ostane, da moj nasljednik zajedno sa vama ima mnogo uspjeha u ovom džematu - kazao je on.

U ime Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNJ) ovoj svečanosti je prisustvovao sekretar IZBNJ mr. Adem Hasanović, koji je efendiji uručio priznanje Zajednice.

- Sabrija efendija je imam koji će se pamtiti po vedrom duhu, nasmijanom licu, bez obzira kakva životna iskušenja dolazila. Imam koji je stajao uz džemat i Zajednicu u cjelini, a koji je prije svega imao uvijek riječi podrške mlađim imamima - kazao je Hasanović.

Prisutnim se obratio i glavni imam Medžlisa Nord Tarik-ef. Sarajlić, zaželjevši Sabrija-ef. Hadžiabdiću zdravlja, ugodne i lijepe dane u zasluženoj penziji.

Ispraćaju u penziju prisustvovao je i prvi muftija IZBNJ Mustafa-ef. Klanco. 

- Sabrija i ja se znamo 50 godina, tačnije od 1975. godine. Sabrija je kao sin mnogo brinuo o svojim roditeljima. Sabrija je životni prijatelj, zajedno smo pohađali medresu, zajedno momkovali, imamsku misiju zajedno započeli. Sabrija efendija je insan koji ne zna izdati. Sabrija je branio našu domovinu Bosnu, branio je dostojanstvo Bošnjakinje i Bošnjaka. Nakon što je ranjen došao je u Njemačku i odmah se stavio na raspolaganje našoj Zajednici i uvijek je ostao dio sistema Islamske zajednice - poručio je Klanco.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti