Dijaspora BiH u Austriji drži ključeve u rukama: Vrijeme je da napravimo razliku

Dijaspora BiH u Austriji drži ključeve u rukama: Vrijeme je da napravimo razliku

Ibrahim Kaniža je Bošnjak, vijećnik u Beču, koji se već duži niz godina zalaže za interese naše zajednice u austrijskoj prijestolnici.

Kao kandidat socijaldemokrata za Parlament Austrije, predstojeće parlamentarne izbore u ovoj zemlji ocijenio je jednim od najvažnijih u novijoj povijesti Austrije, posebno kada se govori o budućnosti bosanskohercegovačkih građana u njihovoj drugoj domovini.

- Utrka između političkih opcija je tijesna, možda tijesnija nego ikada prije. Socijaldemokratija, koju predvodi Andreas Babler, predstavlja viziju humanog, solidarnog i inkluzivnog društva. To je vizija u kojoj se svakom pojedincu, bez obzira na porijeklo, nudi šansa za dostojanstven život, vizija koja prepoznaje značaj naših korijena, ali i naše budućnosti u Austriji - poručio je Kaniža.

Podsjetio je da je Babler, ne samo političar, već i prijatelj Bosne i Hercegovine, čovjek koji je konkretno pokazao solidarnost kroz pomoć izbjeglicama u Bihaću i donacije koje su stigle do onih kojima su najpotrebnije.

- Naša zajednica to prepoznaje i cijeni. Ali sada, više nego ikada, potrebno je da stanemo zajedno i podržimo politiku koja se zalaže za integraciju, saradnju i podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu - kazao je Kaniža.

S druge strane, kako je pojasnio, postoji FPÖ, stranka koja se sve više okreće ekstremnoj desnici i zagovara politiku podjela i isključivosti.

- Naš cilj mora biti jasan: spriječiti uspon krajnje desnice i osigurati budućnost koja se temelji na pravdi i solidarnosti. Prema posljednjim anketama, upravo vi, građani Bosne i Hercegovine s austrijskim državljanstvom, možete biti taj odlučujući faktor. Vaš glas, glas vaših prijatelja, porodice i svih koji su porijeklom iz naše zemlje, može odrediti pobjednika. Zato vas pozivam da do nedjelje motivirate sve svoje poznanike da izađu na izbore. Svaka osoba može biti ta koja će napraviti razliku - obratio se našim građanima u Austriji.

Kaniža smatra da, kao kandidat i član zajednice, duboko vjeruje svi zajedno mogu osigurati da Austrija ostane zemlja koja se zalaže za evropske vrijednosti, koja prepoznaje i podržava našu Bosnu i Hercegovinu.

- Ovo nije samo politička borba, ovo je borba za društvo u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti našoj djeci. Zato, izađimo na izbore i pokažimo snagu naše zajednice. Svaka vaša odluka, svaki vaš glas, je korak bliže ka otvorenom i humanom društvu. Zajedno možemo napraviti razliku - poručio je Kaniža.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti