Dan otvorenih vrata u Prihvatnom centru Duje povodom 20 godina uspješnog rada

Dan otvorenih vrata u Prihvatnom centru Duje povodom 20 godina uspješnog rada

Prihvatni centar Duje, jedan od najvećih projekata MFS-EMMAUS danas je obilježio 20 godina svog postojanja. Tim povodom organizovan je Dan otvorenih vrata.

Ovim događajem željeli smo informisati javnost i povećati svijest o radu i djelovanju Prihvatnog Centra u lokalnoj i široj zajednici.

Ovo je također bila jedinstvena prilika za građane da obiđu kapacitete Prihvatnog centra Duje te da provedu vrijeme sa našim korisnicima, njihovim srodnicima i stručnim osobljem Centra u jednoj opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Prilika je to bila i da našim korisnicima uljepšamo svakodnevnicu.

Događaju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, rodbine i prijatelja naših korisnika, predstavnika Centara za socijalni rad te predstavnika drugih zdravstvenih, obrazovnih ustanova i udruženja kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci.

Prisutni su nakon obilaska Prihvatnog centra Duje uživali u programu koji su pripremili sami korisnici ali i zabavnom druženju uz roštilj i animatore.

Nadamo se da će ovaj dan ostati u lijepom sjećanju i posjetiocima ali i našim korisnicima a mi ćemo nastojati da ovaj događaj postane tradicija.

Kroz ovaj Centar je u 20 godina prošlo 1.850 ljudi/korisnika a od tog broja 355 je vraćeno u porodicu. Centar trenutno pruža smještaj i podršku za 480 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine što je do sada i najveći broj od kako postoji Centar.

Korisnici su osobe treće životne dobi s različitim zdravstvenim stanjima, osobe s intelektualnim poteškoćama, osobe s invaliditetom i drugim socijalnim patologijama.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti