Proučena ikrar dova za hadžije i hadžinice s područja Muftiluka zeničkog

Proučena ikrar dova za hadžije i hadžinice s područja Muftiluka zeničkog

U nedjelju, 12. maja 2024. godine, u Ensar džamiji u Zenici, proučena je ikrar dova za 350 budućih hadžija sa područja Muftiluka zeničkog.

Na samom početku prisutne je poselamio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilica, a zatim se obratio i izaslanik Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH Izet-ef. Čamdžić koji je prisutne upoznao sa nekoliko važnih informacija.

Budućim hadžinicama i hadžijama se, također, obratio i muftija zenički, hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je u svom obraćanju ukazao na značaj hadža i njegove vrijednosti.

Dovu je proučio muftija zenički koji je zamolio Uzvišenog Allaha, da hadžijama hadž bude kabul i da se vrate svojim kućama živi, zdravi i čisti od grijeha.

Nakon proučene ikrar dove, hadžije i hadžinice su potom dobili kofere kao i svu dodatnu potrebnu opremu koju im je obezbijedio Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Petu islamsku dužnost - hadž ove godine će obaviti 2.225 osoba iz Bosne i Hercegovine. Prvi avion će iz Sarajeva za Džedu krenuti 6. juna. Hadžije će najprije boraviti u Mekki, a potom u Medini.

(Preporod.info)

Podijeli:

Povezane vijesti